Svou letošní účast na prestižní dakarské rallye spojil pilot Ondřej Klymčiw s podporou Centra Paraple. Vyvrcholením celého projektu Škodovkou na Dakar se stal galavečer s aukcí fotografií z tohoto závodu. Dějištěm akce byla hlavní automobilová hala Národního technického muzea v Praze.

Příznivci Ondřeje Klymčiwa, pilota Škody 130 L v kategorii Classic, přispívali na základě jeho výzvy před, během i po skončení závodu Rallye Dakar 2024 na konto Centra Paraple. Částka, kterou se tímto způsobem podařilo od firem i jednotlivců shromáždit, překročila 1 mil. Kč. Cílem galavečera, který proběhl 4. března 2024, bylo oslavit tento úspěch a pokusit se ho posunout ještě dál.

Hosté večera proto mohli v aukci pro Centrum Paraple dražit sedm velmi působivých fotografií sportovního fotografa Mariana Chytky, zachycujících další závodníky z letošního Dakaru. Finální výtěžek aukce činil 233 300 Kč. Za nejvyšší částku se vydražila fotografie francouzského závodníka Sébastiena Loeba.

Celá akce se uskutečnila v prostředí hlavní automobilové haly Národního technického muzea, kde byla mj. vystavena také Škoda 130 L, se kterou Ondřej Klymčiw rallye absolvoval. Hosté měli navíc možnost si veškeré exponáty prohlédnout zcela nerušeni veřejností a v nezvyklý čas.

Charitativní šek v souhrnné hodnotě 1 238 550 Kč převzal prezident Centra Paraple Zdeněk Svěrák společně s ředitelem centra Davidem Lukešem. Výtěžek projektu Škodovkou na Dakar poputuje na konto Centra Paraple, které poskytuje komplexní služby s poškozením míchy.

„Jsem moc rád, že jsme mohli na galavečer k zakončení projektu Škodovkou na Dakar pozvat přátele jak Ondry, tak Paraplete, kteří dohromady vytvořili skvělou atmosféru a prostřednictvím charitativní dražby fotografií z letošní dakarské rallye navýšili celkovou podporu pro Centrum Paraple na úžasnou sumu. Večer byl milý, uvolněný i dojemný. Díky za každý takový,“ řekl ředitel Centra Paraple David Lukeš.

„Chtěl jsem, aby Škodovka pomohla někomu dalšímu, jako po mém velkém karambolu pomohla mně, a to se povedlo. Není nic lepšího, než rozdávat radost a tvořit úsměv na tváři. Byla to jízda,“ dodal Ondřej Klymčiw.

Mezi partnery, kteří celý projekt i galavečer podpořili, patří Borgy.cz, Koblížek s.r.o., Medicco, Montáže Brož, Movigo, NanoTech-Europe, Stavitelství Knotek, Národní technické muzeum, BNG, Fresh&tasty/Zátiší group, Plzeňský Prazdroj a Sage. Zvláštní poděkování patří společnosti Nikon.
Večerem provázel moderátor Jakub Voříšek, o hudební vystoupení se postarala Elizabeth Kopecká.

Sociální sítě projektu:

Kontakt pro média: Jarmila Vrzalová
tel.: +420 774 980 918, e-mail: 58EwZ-54ckMk2~l7VX~zRb5h7.kmb

CENTRUM PARAPLE je obecně prospěšná společnost založená Zdeňkem Svěrákem a občanským sdružením Svaz paraplegiků. Od roku 1994 pomáhá lidem na vozíku po poškození míchy a jejich rodinám zvládnout těžkou životní situaci. Paraple je jim oporou nejen během prvních měsíců v nové situaci, ale i kdykoli v průběhu života.
Více než 50 % svých nákladů musí Centrum Paraple pokrýt z darů jednotlivců a firem. Náklad na třítýdenní sociálně-rehabilitační pobyt v režimu 24/7 činí na jednoho klienta 300 000 Kč.
Více informací na www.paraple.cz.

Tisková zpráva ke stažení.

FOTOGALERIE